Ελληνική Κουζίνα

Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

Δοκιμάστε αυτό το πεντανόστιμο τσιζκεικ ορεο (Oreo cheesecake) που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Μια νόστιμη συνταγή με φυστικοβούτυρο για ένα εύκολο και γρήγορο τσίζκεϊκ!

Τσιζκεικ ορεο

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 πακέτα μπισκότα oreo

100 γραμμάρια βούτυρο

300 γραμμάρια φυστικοβούτυρο

300 γραμμάρια κρέμα τυρί 

500 ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί

50 γραμμάρια κουβερτούρα 54% κακάο

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Θρυμματίζουμε τα oreo μέσα στο multi και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Παράλληλα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο στο multi. Συνεχίζουμε το χτύπημα για να απλωθεί καλά το βούτυρο παντού.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το απλώνουμε με ένα κουτάλι για να πάει σε όλη τη βάση. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 3

Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και το χτυπάμε με το μίξερ για να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το φυστικοβούτυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί.

Βήμα 4

Παίρνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. Τη χτυπάμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με την κρέμα και το φυστικοβούτυρο με μια σπάτουλα. Κάθε φορά που προσθέτουμε λίγο, χτυπάμε με το μίξερ για να μη κολλήσει. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

Βήμα 5

Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα. Απλώνουμε με μια σπάτουλα για να έχουμε λεία επιφάνεια. Βάζουμε πάλι στο ψυγείο και το αφήνουμε για ακόμη 2 ώρες.

Βήμα 6

Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω τη λιωμένη σοκολάτα. Αν θέλουμε, για ντεκόρ, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα μπισκότα oreo και έξτρα κομμάτια σοκολάτας.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/ψυγείο: 4 ώρες