Ιταλική Κουζίνα

Πανακότα βανίλιας

Πανακότα βανίλιας

Πανακότα βανίλιας: Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να φτιάξετε πολύ εύκολα αυτό το κλασικό ιταλικό επιδόρπιο με ντελικάτη βανίλια και επικάλυψη με φρέσκα φράουλα για κορυφαία γεύση. Είναι το τέλειο ελαφρύ γλυκό για μια δροσερή καλοκαιρινή συγκέντρωση με φίλους και οικογένεια.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 ½ φύλλα ζελατίνη μαγειρικής
150 ml γάλα
400ml κρέμα γάλακτος
60 γρ ζάχαρη άχνη
1 λοβό βανίλιας, κομμένο κατά μήκος
φρέσκες φράουλες, για σερβίρισμα
κομπόστα φράουλας, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και μουλιάστε τα για 5 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2

Ρίξτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας (για να ξύσετε τους σπόρους από τον λοβό, χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός μαχαιριού). Ανακατεύουμε να ενωθούν, αφήνουμε να σιγοβράσουν και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Βγάζετε τη ζελατίνη από το κρύο νερό, την στύβετε να φύγει το παραπανίσιο νερό και μετά την προσθέτετε στο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αδειάστε το μείγμα σε τέσσερα φορμάκια ραμεκίν και βάλτε τα στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον μια-δυο ώρες.

ΒΗΜΑ 3

Για να σερβίρετε, αναποδογυρίστε κάθε ραμεκίν σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Εάν η πανακότα δεν πέσει, βυθίστε προσεκτικά το ραμεκίν σε ένα μπολ με ζεστό νερό για να χαλαρώσει. Σερβίρουμε με λίγο κομπόστα φράουλας και φρέσκες φράουλες σε φέτες.

Καλή όρεξη!