Γαλλική Κουζίνα

Πέννες με φρέσκια ντομάτα και κολοκυθάκι

Πέννες με φρέσκια ντομάτα και κολοκυθάκι

Για να διατηρήσεις την αίσθηση της φρεσκάδας στο δείπνο σου, μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το γαλλικό πιάτο με ζυμαρικά. Η συνταγή περιλαμβάνει πέννες, ψιλοκομμένες ντομάτες και μικρά κολοκυθάκια, που μαγειρεύονται μαζί με μια σάλτσα crème fraîche. Ο συνδυασμός γεύσεων από τις ζουμερές ντομάτες και τα κολοκυθάκια, σε συνδυασμό με την κρεμώδη σάλτσα δημιουργούν ένα πιάτο γεμάτο γεύση, ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο δείπνο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γρ baby κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες διαγώνια
4 μεγάλες ντομάτες (περίπου 400 γρ. συνολικά)
200 γρ πέννες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας κρεμ φρες
1 μικρό μάτσο βασιλικός, τεμαχισμένος

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε σε 2 παρτίδες, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

ΒΗΜΑ 2

Όσο ψήνονται τα κολοκυθάκια, βράζετε τις ντομάτες για 15 δευτερόλεπτα στο νερό που θα μαγειρέψετε τα ζυμαρικά και μετά τις βυθίζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αφαιρέστε τη φλούδα και τους σπόρους και ψιλοκόψτε τη σάρκα. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό και μαγειρέψτε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

ΒΗΜΑ 3

Προσθέστε τις ντομάτες και το σκόρδο στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια. Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται οι ντομάτες. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτοντας τη ζάχαρη αν χρειάζεται.

ΒΗΜΑ 4

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας λίγο από το νερό, και τα ρίχνουμε ξανά στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια, την κρεμ φρες και τον βασιλικό, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών αν χρειάζεται για να υγρανθούν. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!