Μια ελληνική συνταγή για ένα πολύ διαδεδομένο πιάτο με παναρισμένες χοιρινές κοτολέτες με λαχανικά. Μια πολύ καλή ιδέα για να φτιάξετε εύκολα τραγανές χοιρινές κοτολέτες με ένα νόστιμο και υγιεινό μείγμα λαχανικών. Ενα πιάτο νόστιμο και λαχταριστό, πολύ αγαπημένο, που φτιάχνεται σχεδόν σε όλα τα σπίτια. Ετοιμάστε το και απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΤΟΛΕΤΕΣ
40 γραμμάρια (¼ φλιτζάνι) αλεύρι
4 χοιρινές κοτολέτες, κομμένες και χτυπημένες σε πάχος 1 εκατοστού
2 αυγά χτυπημένα
3 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
20 γραμμάρια (1 κουταλιά της σούπας) βούτυρο
60 ml (¼ φλιτζάνι) φυτικό λάδι
ΜΕΙΓΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
60 γραμμάρια επιπλέον (περίπου ¼ φλιτζάνι) βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
2 μικρά μπρόκολα, κομμένα
200 γραμμάρια ντοματίνια
Εκτέλεση της συνταγής:
ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΤΟΛΕΤΕΣ
Βήμα 1
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ βάζουμε το χτυπημένο αυγό και σε ένα τρίτο ρηχό μπολ την τριμμένη φρυγανιά με το δεντρολίβανο
Βήμα 2
Πιέστε τις κοτολέτες στο αλεύρι, βουτήξτε τις στα αυγά και μετά στην τριμμένη φρυγανιά με το δενδρολίβανο, μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Μεταφέρετε τις επικαλυμμένες κοτολέτες σε ένα πιάτο ή σε μικρό ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά, αν το επιτρέπει ο χρόνος (αυτό βοηθάει την τριμμένη φρυγανιά να κολλήσει στις κοτολέτες κατά το μαγείρεμα).
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C/200°C. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε τις κοτολέτες και τηγανίστε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετέ τις σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και κρατήστε τις ζεστές
ΜΕΙΓΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το επιπλέον βούτυρο με το σκόρδο στο ίδιο (καθαρισμένο) τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το μπρόκολο και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Βάλτε τις κοτολέτες σε ένα ταψί, στη συνέχεια μεταφέρετέ τις στο φούρνο και μαγειρέψετε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι κοτολέτες και να ροδίσουν τα λαχανικά. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!