Αμερικάνικη Κουζίνα

Πάπια με πικάντικη σάλτσα εσπεριδοειδών

Πάπια με πικάντικη σάλτσα εσπεριδοειδών

Μια εξαιρετική συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα εκπληκτικό πιάτο με πάπια με πικάντικη σάλτσα εσπεριδοειδών. Μια απολαυστική συνταγή, ιδανική για κάθε είδους γιορτές συμπεριλαμβανομένων των Χριστουγέννων. Η μαριναρισμένη πάπια συνδυάζεται τέλεια με την σάλτσα πορτοκαλιού και λάιμ. Ενα τέλειο γεύμα που θα το χαρείτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 στήθη πάπιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένοι κόκκοι πιπεριού σετσουάν
ΣΑΛΤΣΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού
3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
1 ξυλάκι κανέλα
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ (περίπου 2 μικρά λάιμ)
1 πορτοκάλι, χωρίς τη φλούδα, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι χαράξτε το δέρμα του στήθους πάπιας, αυτό θα επιτρέψει στη μαρινάδα να μουλιάσει στα στήθη, και απλώσετε το αλάτι και το πιπέρι σε κάθε στήθος πάπιας. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά
Βήμα 2
Βάλτε την πάπια με το δέρμα προς τα κάτω και μαγειρέψτε για τρία έως τέσσερα λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα στήθη και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για άλλα 7-10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη για πέντε λεπτά να ξεκουραστεί

ΣΑΛΤΣΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
Βήμα 1
Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη και το τζίντζερ σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου επτά λεπτά για να μειωθεί ελαφρώς
Βήμα 2
Προσθέστε τη σάλτσα ψαριού και τα μπαχαρικά και σιγοβράστε για άλλα δύο λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λάιμ και το πορτοκάλι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Κόβουμε σε φέτες την πάπια, τη βάζουμε σε ζεστά πιάτα σερβιρίσματος και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με σπαράγγια στον ατμό

Καλή όρεξη!