Ιταλική Κουζίνα

Πένες με λουκάνικο τσορίθο και μπρόκολο

Πένες με λουκάνικο τσορίθο και μπρόκολο

Συνδυάστε ιταλικά ζυμαρικά με πικάντικο, ισπανικό λουκάνικο τσορίθο σε αυτό το μεσοβδόμαδο δείπνο με χόρτα και τυρί κρέμα. Αυτή η ιταλική συνταγή αποτελεί μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού ιταλικού πιάτου με πένες, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων. Η προετοιμασία είναι απλή και γρήγορη, και αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν έχετε λίγο χρόνο για μαγείρεμα. Το μπρόκολο προσθέτει μια υγιεινή πινελιά στο πιάτο, ενώ η κρέμα τυριού προσφέρει μια απαλή, κρεμώδη υφή.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (400 γρ) πένες
1 μικρό κεφάλι μπρόκολου, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
200 g λουκάνικο τσορίθο, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας σπόροι μάραθου
200 γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών με σκόρδο & μυρωδικά
παρμεζάνα και φύλλα ρόκας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Μαγειρέψτε τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας το μπρόκολο για τα τελευταία 3 λεπτά. Όταν μαγειρευτούν, στραγγίστε, κρατώντας λίγο από το νερό του μαγειρέματος.

ΒΗΜΑ 2

Εν τω μεταξύ, τηγανίζουμε το λουκάνικο τσορίθο σε ένα μεγάλο στεγνό τηγάνι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει και να βγάζει τα λάδια του. Προσθέστε το σκόρδο και τους σπόρους μάραθου και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Όταν μαγειρευτούν οι πένες, τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το λουκάνικο. Προσθέστε το τυρί κρέμα, ανακατέψτε μέχρι να λιώσει, προσθέτοντας λίγο από το κρατημένο νερό μαγειρέματος, ώστε η σάλτσα να καλύψει τις πένες.

ΒΗΜΑ 3

Σερβίρετε σε μπολ, με σκορπισμένα από πάνω λίγα φύλλα ρόκας και λίγη τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!