Μια συνταγή της ελληνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε πικάντικα αρνίσια κεμπάπ με φέτα και καστανό ρύζι. Ενα χορταστικό πιάτο με αρνίσιο κιμά, χαρίσα και κρεμμύδι, που σερβίρεται ιδανικά με υγιεινό ρύζι μπασμάτι εμπλουτισμένο με γεύση από μαϊντανό και δυόσμο. Η χαρίσα είναι μια πικάντικη πάστα, που αποτελείται κυρίως από καυτερές πιπεριές, ελαιόλαδο, σκόρδο, βότανα και διάφορα μπαχαρικά όπως κύμινο, κόλιανδρος και άλλα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (300 γραμμάρια) καστανό ρύζι μπασμάτι
500 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
1 κουταλιά της σούπας πικάντικη πάστα χαρίσα
50 γραμμάρια τυρί φέτα
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ½ σε λεπτές φέτες, ½ τριμμένο
1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο
1 μεγάλη χούφτα δυόσμο, χοντροκομμένο
85 γραμμάρια μαύρες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα τέσσερα
1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
300 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Μουλιάζουμε 12 ξύλινα σουβλάκια σε νερό για 30 λεπτά. Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε το καλά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε τη σχάρα του γκριλ. Ανακατεύουμε τον κιμά με τη πικάντικη πάστα χαρίσα, τη φέτα, το τριμμένο κρεμμύδι και το καρύκευμα. Πλάθουμε σε 12 κομμάτια με σχήμα λουκάνικου και τα περνάμε στα σουβλάκια. Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ για 6-8 λεπτά, γυρίζοντάς τα μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν ελαφρώς.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε το καστανό ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά και λίγο καρύκευμα. Τα τοποθετούμε δίπλα στα ζεστά σουβλάκια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!