Δείτε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της κινέζικης κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα υπέροχο πιάτο με πικάντικες και ξινές πατάτες σετσουάν. Ενα πιάτο πολύ διαδεδομένο στα κινέζικα σπίτια, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Το πιπέρι σετσουάν, οι νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και η σάλτσα σόγιας δίνουν αυτή την ιδιαίτερη μείξη γεύσεων και κάνουν το πιάτο ευχάριστα ξινό και πικάντικο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
300 γραμμάρια πατάτες
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένες θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι σετσουάν
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μαύρου ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρές λωρίδες. Ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό. Μουλιάζουμε τις πατάτες σε νερό για 5 έως 10 λεπτά.
Βήμα 2
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις στεγνώνουμε.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το λάδι. Προσθέστε τις νιφάδες πιπεριού και το αλεσμένο πιπέρι σετσουάν στο καυτό λάδι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις πατάτες και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το αλάτι. Μαγειρέψτε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, για 1 έως 2 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα κόλιανδρου.
Καλή όρεξη!