Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή της ιταλικής κουζίνας για πικάτα κοτόπουλου με καρδιές αγκινάρας. Το πικάτα περιγράφει κρέας, συνήθως μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο, που τεμαχίζεται, βυθίζεται σε αλεύρι, τσιγαρίζεται και στη συνέχεια σερβίρεται σε σάλτσα που περιέχει χυμό λεμονιού, βούτυρο και κάπαρη. Έχει υπέροχη γεύση και είναι ακόμα καλύτερο την επόμενη μέρα! Μπορείτε να το σερβίρετε πάνω από φιδέ ή λιγκουίνι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⅛ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
4 φιλέτα κοτόπουλου, με πάχος 1-10,5 εκατοστό και κομμένα σε τρία κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτί (400 γραμμάρια) ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτί (400 γραμμάρια) καρδιές αγκινάρας, ψιλοκομμένες και στραγγισμένες, με κράτηση υγρού
¼ φλιτζάνι κάπαρη, με υγρό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι, το πιπέρι και το ιταλικό καρύκευμα. Ένα – ένα, βυθίζετε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου στο έτοιμο μείγμα αλευριού.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 2 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι, μαγειρέψτε και ανακατέψτε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου για 5 λεπτά. Ρίξτε το λευκό κρασί στο τηγάνι, δυναμώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί στο μισό το κρασί, για 4 με 5 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού, τις καρδιές αγκινάρας, το κρατημένο υγρό αγκινάρας και το ροδισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου για 20 λεπτά. Προσθέτουμε την κάπαρη και το βούτυρο. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!