Ιταλική Κουζίνα

Πιπεριές με μοτσαρέλα και ιταλικό ντρέσινγκ

Πιπεριές με μοτσαρέλα και ιταλικό ντρέσινγκ

Φτιάξτε με αυτή την πολύ ωραία συνταγή της ιταλικής κουζίνας ένα νόστιμο συνοδευτικό πιάτο με πιπεριές με μοτσαρέλα και ιταλικό ντρέσινγκ. Ενα εύκολο πιάτο που μπορείτε να το ετοιμάσετε πολύ γρήγορα και να το απολαύσετε μαζί με το κύριο γεύμα σας. Αξίζει πραγματικά να το προσπαθήσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κόκκινες πιπεριές
5 λιαστές ντομάτες, σε ελαιόλαδο
1 χούφτα ελιές
1 κονσέρβα (85 γραμμάρια) γαύρος, σε λάδι
1 μικρό ματσάκι βασιλικός
2 μπάλες (x 125 γραμμάρια) βουβαλίσια μοτσαρέλα, στραγγισμένες και κομμένες στη μέση
βαλσαμικό ξύδι
ορεκτικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις λευκές μεμβράνες με ένα κουτάλι και τις πετάμε. Περιχύνουμε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο από το βάζο της ντομάτας, τις αλείφουμε παντού και τις αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα. Ψήνετε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να μαραίνονται.

Βήμα 2
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις ελιές και τις ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ με 2 κουταλιές της σούπας λάδι από το βάζο. Κόβουμε 4 αντζούγιες κατά μήκος δημιουργώντας 8 λεπτές λωρίδες και μετά τις βάζουμε στο μπολ μαζί με τα φύλλα βασιλικού. Καρυκεύουμε με μαύρο πιπέρι. Διατηρήστε τον υπόλοιπο γαύρο σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα.

Βήμα 3
Βγάλτε τις πιπεριές από το φούρνο και ανοίξτε το γκριλ στο δυνατό. Ρίχνουμε τυχόν χυμό από τις πιπεριές και μετά ρίχνουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα της ελιάς. Βάλτε τη μισή μοτσαρέλα σε κάθε πιπεριά και ξαναβέλτε τις στο ταψί. Ψήστε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κορυφή του τυριού, αλλά να μην λιώσει. Σε πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε τα ορεκτικά και προσθέτουμε τις πιπεριές. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι το υπόλοιπο μείγμα ελιών και ραντίζουμε με λίγο βαλσάμικο. Απολαύστε το με ψωμί και ένα ποτήρι κρασί.

Καλή όρεξη!