Με αυτή την αυθεντική συνταγή της ελληνικής κουζίνας, ψήστε παραδοσιακά φιλέτα από λευκό ψάρι στο φούρνο με πατάτες, ντομάτες και αρωματικά βότανα. Ενα πιάτο υγιεινό, νόστιμο και ελαφρύ, αντιπροσωπευτικό της μεσογειακής διατροφής, ιδανικό για δείπνο οποιοδήποτε βράδυ της εβδομάδας. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
5 μικρές πατάτες (περίπου 400 γραμμάρια), κομμένες σε φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και μετά σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη ή 1/2 κουταλάκι της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ λεμόνι, κομμένο σε φέτες
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
2 φρέσκα φιλέτα μπακαλιάρος χωρίς πέτσα (περίπου 200 γραμμάρια)
μικρή χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 C. Ρίχνουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να καλυφθούν όλα με το λάδι. Ψήνουμε για 15 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τα πάντα και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.
Βήμα 2
Προσθέστε τις φέτες λεμονιού και τις ντομάτες και ψήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τα φιλέτα ψαριού και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε με διάσπαρτο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!