Μια συνταγή της κινέζικης κουζίνας για να μαγειρέψετε ψάρι στον ατμό με τζίντζερ. Αν σας αρέσει το ψάρι ή ακόμα και οτιδήποτε σχετικά με το κινέζικο φαγητό, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή. Ενα πιάτο με ένα πραγματικά πολύ αυθεντικό ψάρι ασιατικού στιλ, που θυμίζει σπιτική κουζίνα. Πολύ νόστιμο και ταυτόχρονα ένα πολύ υγιεινό πιάτο, που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό φιλέτο ιππόγλωσσας
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό θαλασσινό αλάτι ή αλάτι κόσερ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα μαύρης σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
¼ φλιτζανιού ελαφρά συσκευασμένα φρέσκα κλωναράκια κόλιανδρου
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Στεγνώστε την ιππόγλωσσα με χαρτί κουζίνας. Τρίψτε και τις δύο πλευρές του φιλέτου με αλάτι. Διασκορπίστε το τζίντζερ πάνω από το ψάρι και τοποθετήστε το σε ένα πυρίμαχο κεραμικό σκεύος.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το φιλέτο σε έναν ατμομάγειρα πάνω από αρκετό βραστό νερό και καλύψτε. Αφήστε το στον ατμό απαλά για 10 έως 12 λεπτά.
Βήμα 3
Πετάξτε το συσσωρευμένο νερό από το πιάτο και πασπαλίστε το φιλέτο με φρέσκο κρεμμυδάκι. Περιχύστε και τις δύο σάλτσες σόγιας πάνω από την επιφάνεια του ψαριού.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και το σησαμέλαιο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να καπνίζουν. Όταν ζεσταθεί το λάδι, το ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω το φιλέτο ιππόγλωσσας. Το πολύ καυτό λάδι θα κάνει τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το νερό πάνω από το ψάρι να σκάσουν και να πιτσιλίσουν παντού, γι’ αυτό προσέχετε. Γαρνίρουμε με τα κλωναράκια κόλιανδρου και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!