Αμερικάνικη Κουζίνα

Ψητά φασόλια Βοστώνης

Ψητά φασόλια Βοστώνης

Ψητά φασόλια Βοστώνης: Δοκιμάστε αυτή την αμερικανικού τύπου εκδοχή των ψητών φασολιών που σερβίρονται με χοιρινή κοιλιά. Ενα θρεπτικό, χορταστικό και οικονομικό πιάτο που είναι ιδανικό για ένα χαλαρό οικογενειακό δείπνο. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και μπορεί να προετοιμαστεί με λίγα απλά υλικά, όπως φασόλια, κρεμμύδια, καρότα, μουστάρδα, ντοματοπελτέ. Το πιάτο θα πρέπει να ψήνεται αργά στο φούρνο για να δημιουργήσει μια βελούδινη, πλούσια σάλτσα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (500g) φασόλια
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
2 κοτσάνια σέλινο, χοντροκομμένα
2 καρότα, χοντροκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μοσχοβάδο
½ κουταλιά της σούπας μελάσα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
800 γραμμάρια χοιρινή κοιλιά
1 χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη αδιάβροχη κατσαρόλα με 1,5 λίτρο νερό. Βράζετε για 10 λεπτά, πετώντας τυχόν υπολείμματα που εμφανίζονται στην επιφάνεια.

ΒΗΜΑ 2

Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, τη μουστάρδα , τη ζάχαρη, τη μελάσα και τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα και μετά βάζουμε το κομμάτι του χοιρινού ανάμεσα στα φασόλια. Σκεπάζουμε καλά και ψήνουμε στο φούρνο για 2-2 ½ ώρες μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φασόλια και το χοιρινό. Ελέγξτε στη μέση του χρόνου μαγειρέματος και συμπληρώστε με ζεστό νερό από τον βραστήρα εάν χρειάζεται.

ΒΗΜΑ 3

Βγάζουμε το χοιρινό από την κατσαρόλα. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και σερβίρουμε με τα φασόλια πασπαλισμένα με μαϊντανό.

Καλή όρεξη!