Ψητά χοιρινά παϊδάκια: Ακολουθήστε τις οδηγίες αυτής της συνταγής της αμερικάνικης κουζίνας και ψήστε κλασικά χοιρινά παϊδάκια στο μπάρμπεκιου ή στον φούρνο. Αργοψήστε τα παϊδάκια και στη συνέχεια αλείψτε τα με ένα κολλώδες γλάσο. Ενα υπέροχο πιάτο με κρέας που λιώνει στο στόμα. Θα ενθουσιαστούν όλοι!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1,5 κιλό χοιρινά παϊδάκια
Για την πάστα επάλειψης:
250 ml μουστάρδα
150 ml μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι
75 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα worcestershire
1-2 κουταλιές της σούπας ζεστή σάλτσα τσίλι
2 κουταλιές της σούπας ζεστό τσίλι σε σκόνη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 160C. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδας, το αλάτι και τη σκόνη σκόρδου σε ένα μπολ και τρίβουμε όλα τα παϊδάκια. Τα τοποθετούμε σε 2 μεγάλα ταψιά ψησίματος με σχάρες μέσα (αν δεν έχετε σχάρες, δεν πειράζει). Ρίξτε 150 ml νερό στον πάτο κάθε ταψιού, καλύψτε τα σφιχτά με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 3 ώρες μέχρι σχεδόν να λιώνουν. Εάν τα ταψιά σας βρίσκονται σε διαφορετικά ράφια, αλλάξτε τα θέση στη μέση του χρόνου μαγειρέματος. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε και στραγγίστε το υγρό μαγειρέματος.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε τη πάστα επάλειψης, ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Ανάψτε ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου. Είτε η ψησταριά σας είναι υγραέριο είτε κάρβουνο, χρησιμοποιήστε χαμηλή φωτιά για να ψήσετε τα παϊδάκια. Μαγειρέψτε τα παϊδάκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας τακτικά με τη πάστα επάλειψης, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν κολλώδη. Εναλλακτικά, θερμαίνετε τον φούρνο στους 220 C και ψήνετε τα παϊδάκια για 25-30 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τα παϊδάκια και αλλάζοντας θέση στα ταψιά μέχρι τη μέση του χρόνου μαγειρέματος. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!