Ιταλική Κουζίνα

Ψητές χοιρινές μπριζόλες με πατάτες και μάραθο

Ψητές χοιρινές μπριζόλες με πατάτες και μάραθο

Ρίξτε το κρέας και τα λαχανικά σας σε ένα ταψί με ιταλικά αρώματα και απλώς ψήστε τα, για ένα απλό και εύκολο δείπνο. Αυτή η ιταλική συνταγή με χοιρινές μπριζόλες, πιπεριά, πελτέ λιαστής ντομάτας, μάραθο και πατάτες είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο, χρησιμοποιώντας μόλις ένα ταψί. Με απλά υλικά και εύκολη προετοιμασία, είναι η τέλεια επιλογή για ένα ξεκούραστο βραδινό γεύμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 πατάτες, κομμένες σε 8 φέτες
1 βολβός μάραθου, κομμένος σε 8 φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε 8 φέτες
4 κλωναράκια θυμάρι
4 σκελίδες σκόρδο, χωρίς τη φλούδα
1 κουταλιά πελτέ από λιαστή ντομάτα
300 ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου
4 χοιρινές μπριζόλες, με κόκαλα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Βάζουμε τις πατάτες, το μάραθο, το πιπέρι, το θυμάρι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο ταψί. Ανακατεύουμε μαζί τον πελτέ ντομάτας και τον ζωμό κοτόπουλου και μετά τα αδειάζουμε στο ταψί. Σκεπάζετε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύετε για 30 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο και αυξήστε τη θερμοκρασία στους 220C.

ΒΗΜΑ 2

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το χοιρινό στο ταψί, ανάμεσα στα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Σερβίρουμε με περιχυμένους χυμούς από το ταψί.

Καλή όρεξη!