Μια συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο πιάτο με ψητό κοτόπουλο με σάλτσα μπάρμπεκιου. Με ένα απλό μείγμα μπαχαρικών τρίβετε το κοτόπουλο, το περιχύνετε με μια σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου, το ψήνετε και, στη συνέχεια, το σερβίρετε σε μια πιατέλα με ροδέλες κρεμμυδιού, λαχανοσαλάτα και τυρί τρούφας. Εύκολο, απλό και πεντανόστιμο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κοτόπουλο, κομμένο σε 8 κομμάτια
Για το μείγμα μπαχαρικών για τρίψιμο:
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
200 γραμμάρια μουστάρδα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Για το μείγμα μπαχαρικών για τρίψιμο, ανακατέψτε μαζί σε ένα μεγάλο μπολ το αλάτι, την καπνιστή πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου. Ρίξτε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά να καλυφθούν. Μεταφέρετέ τα στο ψυγείο και αφήστε τα για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βήμα 2
Για να φτιάξετε τη σάλτσα μπάρμπεκιου, ρίξτε το μέλι, το ξύδι, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα σε ένα τηγάνι και αφήστε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα μπάρμπεκιου σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα καρυκευμένα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατεύουμε να καλυφθούν. Απλώστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί και ψήστε για 1 ώρα, αλείφοντας περιστασιακά με περισσότερη σάλτσα μπάρμπεκιου, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί. Σερβίρετε με τυρί τρούφας, ροδέλες κρεμμυδιού και λαχανοσαλάτα, αν προτιμάτε.
Καλή όρεξη!