Ρεβιθοσαλάτα με φέτα: Μια ελληνική συνταγή για μια εύκολη και ιδιαίτερη σαλάτα. Ενα κλασικό ελληνικό πιάτο με κόκκινο κρεμμύδι, αγγούρι και ελιές, που εμπλουτίζεται με ρεβίθια και τηγανισμένη φέτα και γίνεται εξαιρετικά νόστιμο, χορταστικό και απολαυστικό. Δοκιμάστε το και θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη σαλάτα:
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα (κραμβέλαιο)
1 καλή πρέζα αποξηραμένη ρίγανη ή 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια, ψιλοκομμένη
1 κονσέρβα (175 γραμμάρια) ρεβίθια, στραγγισμένα
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κομμάτι αγγουριού 10 εκατοστά, κομμένο σε κομμάτια
6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση και ξεπλυμένες για να φύγει το περιττό αλάτι
3 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 μικρή χούφτα φύλλα δυόσμου
Για το τυρί:
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
100 γραμμάρια φέτα με μειωμένα λιπαρά, κομμένη σε κύβους
1-2 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα (κραμβέλαιο)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ξύδι με το λάδι και τη ρίγανη. Ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, αλλά μην τα βάλετε ακόμα.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το αλεύρι και το κύμινο και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τη φέτα και την γυρίζουμε να καλυφθεί καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε για λίγο τα κομμάτια του τυριού αναποδογυρίζοντας τα για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Ανακατέψτε τώρα όλα τα υλικά της σαλάτας, μοιράστε την στα πιάτα και σκορπίζετε πάνω από το τυρί για να σερβίρετε.
Καλή όρεξη!