Ιταλική Κουζίνα

Ριζότο με πέστο και κατσικίσιο τυρί

Ριζότο με πέστο και κατσικίσιο τυρί

Ένα ριζότο γεμάτο με φρέσκα αρώματα της ιταλικής κουζίνας– απλό στην προετοιμασία του, είναι το τέλειο γεύμα για δύο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Το πέστο και το κατσικίσιο τυρί προσθέτουν βαθιά γεύση στο ριζότο και το κάνουν απολαυστικό και χορταστικό. Το πιάτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ορεκτικό, αλλά και ως πλήρες γεύμα, ανάλογα με την ποσότητα που σερβίρεται.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
200 γρ ρύζι ριζότο
700 ml ζωμός κοτόπουλου ή ζωμός λαχανικών
1 μπανιέρα φρέσκο πέστο
100g μαλακό κατσικίσιο τυρί

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ένα λίγο ελαιόλαδο. Ρίξτε το ρύζι και τηγανίστε για 1 λεπτό. Προσθέστε το μισό ζωμό και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό, μια κουτάλα τη φορά, και μαγειρέψτε μέχρι το ρύζι να γίνει αλ ντέντε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 20-25 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2

Ανακατεύουμε με το πέστο και το μισό κατσικίσιο τυρί. Σερβίρουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Καλή όρεξη!