Vegan Κουζίνα, Ιαπωνική Κουζίνα

Μπουρεκάκια τόφου και λαχανικών

Μπουρεκάκια τόφου και λαχανικών

Δοκιμάστε αυτή την ιαπωνική συνταγή, που είναι εμπνευσμένη από ένα ιαπωνικό πιάτο που ονομάζεται Ganmodoki (τηγανητό τόφου με διάφορα λαχανικά). Με αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσετε τόφου και λαχανικά και θα δημιουργήσετε νόστιμα μπουρέκια, που είναι ιδανικά για ένα υγιεινό και vegan γεύμα. Μπορούν να σερβιριστούν με σαλάτα, σε σάντουιτς ή ως συνοδευτικό πιάτο. Επίσης, είναι εύκολα στην παρασκευή τους και μπορούν να καταψυχθούν για μελλοντική χρήση.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 καρότο, τριμμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες, συν επιπλέον λωρίδες για σερβίρισμα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κομμάτι τζίντζερ 3 εκ, τριμμένο
400 γραμμάρια τόφου, στραγγισμένο και θρυμματισμένο
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
από 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και φυτικό λάδι
γλυκιά σάλτσα τσίλι, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Συνδυάστε όλα τα υλικά εκτός από τα λάδια σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο καρύκευμα και ανακατέψτε καλά. Ζεσταίνουμε και τα δύο λάδια σε ένα τηγάνι. Λαδώνουμε ένα μεταλλικό δαχτυλίδι ζαχαροπλαστικής ή κουπάτ 8 εκ. και το τοποθετούμε στο ταψί. Όταν ζεσταθεί, ρίξτε 5 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια.

ΒΗΜΑ 2

Μαγειρέψτε 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια βγάζετε το δαχτυλίδι (προσοχή, γιατί μπορεί να είναι ζεστό), αναποδογυρίζετε το μπουρεκάκι και ψήνετε και από την άλλη πλευρά. Κάντε το αυτό σε παρτίδες, διατηρώντας τα έτοιμα μπουρεκάκια ζεστά σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία. Σερβίρετε με τη σάλτσα τσίλι και επιπλέον φρέσκα κρεμμυδάκια, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!