Γαλλική Κουζίνα

Σαλάτα από λαχανικά του κήπου

Σαλάτα από λαχανικά του κήπου

Σαλάτα από λαχανικά του κήπου: Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και διασκεδαστική συνταγή της γαλλικής κουζίνας για μια υγιεινή και νόστιμη σαλάτα. Αξιοποιήστε στο έπακρο τα σπαράγγια και τα ραπανάκια της νέας σεζόν σε μια ζωντανή και πλούσια σαλάτα με ένα απλό αλλά νόστιμο dressing γαλλικού στιλ. Μια σαλάτα πού είναι ιδανική για μπάρμπεκιου ή απλά για να συνοδεύσετε το γεύμα σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

8 σπαράγγια, κομμένα στη μέση
250 γρ φασολάκια κομμένα στη μέση
250 γρ μπρόκολο με μακρύ στέλεχος, κομμένο σε κομμάτια 2 εκ
200 γρ αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
8 ραπανάκια, κομμένα σε φέτες
1 λάχανο, τριμμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
1 χούφτα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
Για το ντρέσινγκ:
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε καλά.

ΒΗΜΑ 2

Βράστε ένα τηγάνι με αλατισμένο νερό και δίπλα γεμίστε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Βράζουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε στο παγωμένο νερό με μια τρυπητή κουτάλα. Μαγειρέψτε τα φασόλια για 4 λεπτά και επαναλάβετε, στη συνέχεια κάντε το ίδιο με το μπρόκολο (μαγειρέψτε για 2½ λεπτά) και τον αρακά (μαγειρέψτε για 1 λεπτό). Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

ΒΗΜΑ 3

Βάλτε σε ένα μπολ τα ραπανάκια, το λάχανο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο. Σερβίρετε με το ντρέσινγκ στο πλάι.

Καλή όρεξη!