Ινδική Κουζίνα

Ινδική πίτσα με κοτόπουλο tikka masala

Ινδική πίτσα με κοτόπουλο tikka masala

Χρησιμοποιήστε αυτή την ινδική συνταγή και θα μπορέσετε σε μόλις 20 λεπτά να φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτσα με κοτόπουλο tikka masala, χρησιμοποιώντας ως βάση ινδικό ψωμί νάαν. Με πλούσια αρώματα και γεύση, αυτή η συνταγή θα σας κερδίσει. Για να ισορροπήσετε την πικάντικη γεύση της πίτσας, προσθέστε μερικές κουταλιές από μάνγκο τσάνει και φυσικό γιαούρτι στην πιατέλα σερβιρίσματος. Είναι η ιδανική επιλογή για βραδινό με φίλους ή μια ευχάριστη βραδινή έξοδο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
4 ψωμιά νάαν με σκόρδο και κόλιανδρο
4 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
2-3 κουταλιές της σούπας ινδική πάστα μπαχαρικών tikka masala
150 ml γιαούρτι
1 πράσινο τσίλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό πακέτο κόλιανδρο, με σχισμένα τα φύλλα
λίγες μικρές κουταλιές τσάτνεϊ μάνγκο, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Ρίξτε το κόκκινο κρεμμύδι με το ξύδι από κόκκινο κρασί και μια πρέζα αλάτι και αφήστε το στην άκρη (το ξύδι θα μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι, κάτι που είναι πολύ καλό, καθώς κανείς δεν θέλει εντελώς ωμό κρεμμύδι στη πίτσα του).

ΒΗΜΑ 2

Βάλτε τα ψωμιά νάαν σε ένα ταψί, ραντίστε με λίγο νερό και μετά βάλτε τα στο φούρνο για 2 λεπτά να ζεσταθούν. Εν τω μεταξύ, βάλτε το κοτόπουλο και τις πιπεριές σε ένα τηγάνι με την πάστα κάρυ, ανακατέψτε και στη συνέχεια τηγανίστε σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά μέχρι να ψηθούν.

ΒΗΜΑ 3

Βγάλτε τα νάαν από το φούρνο, αλείψτε το καθένα με γιαούρτι και στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο, το κόκκινο κρεμμύδι, το πράσινο τσίλι, τον κόλιανδρο και το τσάτνεϊ μάνγκο. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!