Με αυτή την πολύ ιδιαίτερη συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας, θα μπορέσετε να ετοιμάσετε μια απλή σαλάτα τσιμιτσούρι με μαύρα φασόλια. Είναι ντυμένη με τσιμιτσούρι- ένα ντρέσινγκ με μαϊντανό, κόλιανδρο, σάλτσα τσίλι, λάδι, ξύδι και κύμινο. Μια σαλάτα πολύ γευστική, που γίνεται απλά και εύκολα. Ιδανική για να συνοδεύσετε το μεσημεριανό σας γεύμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 ντομάτα, χοντροκομμένη
¼ κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
½ αβοκάντο, ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια τυρί φέτα, θρυμματισμένη σε κύβους
Για το τσιμιτσούρι:
1 μεγάλη χούφτα κόλιανδρο
1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι σέρι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
¼ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα τσιμιτσούρι μαζί σε ένα μπλέντερ, μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ή πλαστικό δοχείο ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Περιχύστε το ντρέσινγκ ή κρατήστε το χωριστά σε ένα μικρό βάζο για να το ρίξετε στη σαλάτα λίγο πριν την σερβίρετε.
Καλή όρεξη!