Μια ιδιαίτερη ινδική συνταγή για σαμόσα με σπανάκι και ινδική σαλάτα. Η σαμόσα είναι ένα τηγανητό ή φουρνιστό αρτοσκεύασμα που περιέχει αλμυρή γέμιση, όπως καρυκευμένες πατάτες, κρεμμύδια, μπιζέλια, φακές και μερικές φορές κιμά. Με αυτή την συνταγή θα φτιάξετε πολύ εύκολα υγιεινές και λαχταριστές σαμόσες, που θυμίζουν κάπως σπανακοπιτάκια. Μπορούν να σερβιριστούν ζεστές ή κρύες και είναι υπέροχες για γρήγορο και πρόχειρο φαγητό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τις σαμόσες:
600 γραμμάρια κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και στραγγισμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
100 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
1 κουταλιά της σούπας garam masala
6 φύλλα ζαχαροπλαστικής
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα:
100 γραμμάρια ντοματίνια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
1 καρότο, κομμένο σε μακριές λωρίδες
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδας
1 πράσινο τσίλι, κομμένο σε φέτες
χυμό από ½ λάιμ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και το garam masala με λίγο πιπέρι.
Βήμα 2
Στρώνουμε ένα φύλλο φύλλου και το κόβουμε κατά μήκος σε 3 μακριές λωρίδες. Αλείψτε τις λωρίδες με λάδι – δεν είναι απαραίτητο να τις καλύψετε σε όλα τα σημεία τους. Ρίξτε με κουτάλι της σούπας από το μείγμα στην κορυφή κάθε λωρίδας και διπλώστε την καθεμία σε ένα τρίγωνο. Συνεχίστε να διπλώνετε μέχρι να εξαντληθεί κάθε λωρίδα του φύλλου. Αλείψτε με το υπόλοιπο λάδι και στη συνέχεια ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Βήμα 3
Για να φτιάξετε τη σαλάτα, ανακατέψτε όλα τα υλικά και σερβίρετε μαζί με τα πιτάκια σαμόσα.
Καλή όρεξη!