Ιταλική Κουζίνα

Σολομός με γλάσο σόγιας τζίντζερ

Σολομός με γλάσο σόγιας τζίντζερ

Η πεντανόστιμη συνταγή για σολομό με γλάσο σόγιας και τζίντζερ είναι ένα πιάτο που θα σας κατακτήσει με την εκλεπτυσμένη γεύση και την απίστευτη χημεία των υλικών της! Ο λαχταριστός σολομός συνδυάζεται με ένα γλάσο σόγιας και τζίντζερ που δημιουργεί μια εκρηκτική συνταγή γεμάτη αρώματα και γεύσεις. Το γλάσο σόγιας προσδίδει μια έντονη γεύση αλμυρότητας, ενώ το τζίντζερ προσθέτει μια ευχάριστη πικάντικη πινελιά που αναδεικνύει τη γεύση του σολομού. Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και βιταμίνες, προσφέροντας μια υγιεινή επιλογή γεύματος για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

4 φιλέτα σολομού (περίπου 150-200 γραμμάρια το καθένα)
1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ τριμμένος
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 κουταλιές της σούπας λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Λάδι για το ψήσιμο

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, τον τζίντζερ, το σκόρδο και το λεμονόχορτο μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί που έχετε επενδύσει με λαδόχαρτο ή έχετε λαδώσει ελαφρά.

Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, απλώστε το γλάσο σόγιας και τζίντζερ πάνω από τα φιλέτα σολομού, βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται ολοκληρωτικά.

Ψήστε τον σολομό στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί καλά. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος των φιλετών, οπότε προσέξτε να μην υπερψηθεί. Ο σολομός θα πρέπει να είναι ψημένος, αλλά ακόμα να διατηρεί την υγρασία του.

Όταν ο σολομός είναι έτοιμος, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τον να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.

Σερβίρετε τον σολομό σε πιάτα και προσθέστε πάνω τον υπόλοιπο γλάσο σόγιας και τζίντζερ. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε με λίγο λεμονόχορτο για πρόσθετη αίσθηση φρεσκάδας.

Σερβίρετε άμεσα και απολαύστε τον σολομό με γλάσο σόγιας και τζίντζερ! Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο με πλευρικά όπως ρύζι, πατάτες ή πράσινα λαχανικά, αν το επιθυμείτε.

Καλή όρεξη!