Δείτε μια χαρακτηριστική συνταγή της μεξικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε σολομό στη σχάρα με γλάσο τσίλι και κρέμα λάιμ. Το ancho (ή poblano) είναι μια ήπια πιπεριά τσίλι που προέρχεται από την πολιτεία Puebla του Μεξικού. Αποξηραμένο, ονομάζεται ancho ή chile ancho, από την ισπανική λέξη ancho. Φτιάξτε εύκολα αυτό το νόστιμο και αρωματικό πιάτο και απολαύστε το με τους φίλους σας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 σκελίδες σκόρδο, χωρίς τη φλούδα
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
1 μεξικάνικο τσίλι ancho ή 1 μεγάλο κόκκινο αποξηραμένο τσίλι, ξεσποριασμένο και κομμένο
4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
4 φιλέτα σολομού (x 150 γραμμάρια) χωρίς πέτσα
1 λάιμ, ξεφλουδισμένο και μετά κομμένο σε φέτες
200 γραμμάρια κρεμ φρες ή κρέμα γάλακτος
κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τσιγαρίστε ολόκληρο το σκόρδο και τις φέτες κρεμμυδιού από όλες τις πλευρές σε ένα μεγάλο, στεγνό αντικολλητικό τηγάνι. Βγάλτε τα από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσουν για λίγο και μετά ξεφλουδίστε τις σκελίδες σκόρδου. Μουλιάζουμε το τσίλι ancho σε βραστό νερό για 15 λεπτά, το στραγγίζουμε και μετά το βάζουμε στο μπλέντερ με τη ζάχαρη, το μηλόξυδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε τη σχάρα. Αλείψτε κάθε φιλέτο σολομού άφθονα με τη σάλτσα και κρατήστε το υπόλοιπο. Ψήστε στη σχάρα για 8 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το ξύσμα λάιμ με την κρεμ φρες. Σερβίρετε το ψάρι με έξτρα σάλτσα τσίλι, μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και φέτες λάιμ για στύψιμο. Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο (προαιρετικά) και σερβίρουμε με φασολάκια ή ρύζι και μια σαλάτα.
Καλή όρεξη!