Μια συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για μια υπέροχη σούπα με καπνιστό μπακαλιάρο και καλαμπόκι. Αυτή η γρήγορη και κρεμώδης κλασική αμερικάνικη ψαρόσουπα κάνει ένα λαχταριστό μεσοβδόμαδο γεύμα, με πατάτες και καπνιστό μπακαλιάρο ή όποιο λευκό φιλέτο ψαριού προτιμάτε. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
25 γραμμάρια βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μπαστουνάκια σέλινο, ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια μικρές πατάτες, κομμένες στη μέση
500 ml ζωμός κοτόπουλου
400 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
300 γραμμάρια κατεψυγμένο γλυκό καλαμπόκι (ή στραγγισμένο από κονσέρβα)
400 γραμμάρια φιλέτα καπνιστού μπακαλιάρου, χωρίς δέρμα και κόκαλα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανός πλατύφυλλος, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο και τις πατάτες και μαγειρέψτε απαλά για 10 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει πραγματικά μαλακό.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και μετά το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας. Προσθέστε το καλαμπόκι και στη συνέχεια τοποθετήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου από πάνω. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει πολύ απαλά για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να διαλύεται ο μπακαλιάρος.
Βήμα 3
Για να σερβίρετε, ρίξτε προσεκτικά τον μισό μαϊντανό, βάζετε τη σούπα σε ατομικά μπολ και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό στο τραπέζι.
Καλή όρεξη!