Σουβλάκια χαλούμι σε μπάρμπεκιου: Αυτό το εξαίσιο ορεκτικό βασίζεται σε μια βραζιλιάνικη συνταγή που χρησιμοποιεί το βραζιλιάνικο τυρί «queijo de coalho». Εδώ, το τυρί αυτό αντικαταστάθηκε με χαλούμι, το οποίο πασπαλισμένο με ρίγανη γίνεται υπέροχο με θεϊκή γεύση. Ενα ορεκτικό εύκολο και γρήγορο, που μπορείτε να το σερβίρετε με πολλές σάλτσες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αξίζει να το δοκιμάσετε και να το απολαύσετε.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 x 250 γραμμάρια τυρί χαλούμι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη άγρια ρίγανη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Για να αφαιρέσετε την υπερβολική αλμύρα, μουλιάστε το χαλούμι σε κρύο νερό για 2 ώρες ή όλη τη νύχτα. Κόβουμε το χαλούμι σε 4 μακριά κομμάτια και περνάμε σε μεταλλικά σουβλάκια ή ξύλινα που έχουν μουλιάσει για 10 λεπτά. Περιχύνουμε με το λάδι, στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και λίγο τριμμένο μαύρο πιπέρι.
Βήμα 2
Ζεστάνετε ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου ή χρησιμοποιήστε ένα ζεστό τηγάνι. Ψήστε στη σχάρα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά σερβίρετε με όποια σάλτσα προτιμάτε.
Καλή όρεξη!