Ιταλική Κουζίνα

Σπιτικά ζυμαρικά

Σπιτικά ζυμαρικά

Σπιτικά ζυμαρικά: Φτιάξτε τα δικά σας ζυμαρικά στο σπίτι με αυτήν την απλή συνταγή της ιταλικής κουζίνας. Χρειάζεστε μόνο αλεύρι, αυγά και λίγο αλάτι. Χρησιμοποιείστε την φαντασία σας για να φτιάξετε οποιοδήποτε στυλ ή σχήμα, όπως τορτελίνια, σπαγγέτι, λιγκουίνι, ταλιατέλες ή παπαρδέλες. Η φρεσκάδα και η απαλότητα των ζυμαρικών σας θα σας εντυπωσιάσουν και θα ενθουσιάσουν τους φίλους και την οικογένειά σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

300g αλεύρι για ζυμαρικά, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
2 αυγά και 4 κρόκους, ελαφρά χτυπημένα
αλεύρι από σιμιγδάλι, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπλέντερ με τα ¾ του μείγματος των αυγών σας και μια πρέζα αλάτι. Χτυπήστε τα να γίνουν σαν μεγάλα ψίχουλα – πρέπει να ενωθούν για να σχηματίσουν μια ζύμη όταν πιεστούν και ενωθούν (αν νιώθετε λίγο στεγνή τη ζύμη προσθέστε σταδιακά λίγο ακόμα αυγό). Ακουμπήστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε για 1 λεπτό ή μέχρι να γίνει ωραία και λεία – μην ανησυχείτε αν είναι αρκετά σφιχτή καθώς θα μαλακώσει όταν ξεκουραστεί. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2

Κόψτε το ¼ της ζύμης (κρατήστε την υπόλοιπη σκεπασμένη με μεμβράνη) και βάλτε την στην πιο φαρδιά ρύθμιση στη μηχανή ζυμαρικών σας. (Αν δεν έχετε μηχανή ζυμαρικών, χρησιμοποιήστε έναν βαρύ πλάστη για να τυλίξετε τη ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται.) Στη συνέχεια, διπλώστε τη στα τρία, και ξαναπεράστε την στη μηχανή ζυμαρικών. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για άλλη μια φορά και στη συνέχεια συνεχίστε να περνάτε τη ζύμη από το μηχάνημα, στενεύοντας προοδευτικά τα ρολά, μια εγκοπή τη φορά, μέχρι να έχετε ένα λείο φύλλο ζυμαρικών. Στην πιο στενή ρύθμιση, περάστε το φύλλο δύο φορές.

ΒΗΜΑ 3

Κόψτε τη ζύμη σε σχήμα που χρειάζεται, ανάλογα με τα ζυμαρικά που θέλετε να κάνετε (τορτελίνια, σπαγγέτι, λιγκουίνι, ταλιατέλες ή παπαρδέλες). Στη συνέχεια, πασπαλίστε με αλεύρι από σιμιγδάλι και αφήστε τα στην άκρη ή κρεμάστε μέχρι να στεγνώσουν (μια ώρα θα είναι αρκετός χρόνος.) Φυλάξτε τα σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τα μέσα σε λίγες μέρες ή καταψύξτε για 1 μήνα.

Καλή όρεξη!