Μεξικάνικη Κουζίνα

Τακίτος κοτόπουλου με πράσινη σάλτσα

Τακίτος κοτόπουλου με πράσινη σάλτσα

Μια εύκολη και διασκεδαστική μεξικάνικη συνταγή για νόστιμα τακίτος κοτόπουλου με πράσινη σάλτσα. Η πράσινη σάλτσα (salsa verde) είναι ένας τύπος πικάντικης, πράσινης σάλτσας στη μεξικάνικη κουζίνα που βασίζεται σε ντομάτες και πράσινες πιπεριές. Το τακίτο είναι μια παραδοσιακή μεξικάνικη τορτίγια διπλωμένη ή γυρισμένη σε μορφή πούρου. Ενα πιάτο νόστιμο και με πολύ εντυπωσιακή παρουσίαση, θα σας εντυπωσιάσει σίγουρα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
2 ντομάτες σε κονσέρβα
4 κλωναράκια κόλιανδρο
1 πιπεριά χαλαπένιο, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
1/2 αβοκάντο
1/2 ξύσμα και χυμός από ένα λάιμ
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
ΤΑΚΙΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
3 κουταλάκια του γλυκούτυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
½ κουταλάκι της σούπας καπνιστή πάπρικα
½ ψητό κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια μαλακό τυρί ματσέγο, τριμμένο
12 τακίτος
Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΣTΑ
Βήμα 1
Για να φτιάξετε την πράσινη σάλτσα, βάλτε όλα τα υλικά συν μια πρέζα αλάτι σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

ΤΑΚΙΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟY
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την πάπρικα και το ξύσμα του λάιμ. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε το να επικαλυφθεί καλά. Στρώστε τα τακίτος και απλώστε πάνω τους λίγο τυρί ματσέγο. Απλώστε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα κοτόπουλου στο κάτω μέρος (1/3) του τακίτο. Τυλίγουμε σε σχήμα πούρου και στερεώνουμε με 1-2 οδοντογλυφίδες. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπα τακίτος και το μείγμα κοτόπουλου.
Βήμα 2

Προσθέστε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι για να τηγανίσετε. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε παρτίδες τηγανίζουμε τα τακίτος, με τη ραφή προς τα κάτω, γυρίζοντας μέχρι τη μέση για να ψηθούν από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βήμα 3
Ρίξτε την πράσινη σάλτσα με κουτάλι πάνω από τα τακίτος και αλείψτε από πάνω το τυρί. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!