Γαλλική Κουζίνα

Ταλιατέλες με φρέσκα μπιζέλια και μπέικον

Ταλιατέλες με φρέσκα μπιζέλια και μπέικον

Αυτή η γαλλική συνταγή για ταλιατέλες με φρέσκα μπιζέλια και μπέικον είναι ιδανική για ένα ελαφρύ δείπνο το καλοκαίρι. Ενα πιάτο εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε πολύ στην κουζίνα. Η κρεμώδης σάλτσα με μπέικον και το φρέσκο άρωμα των μπιζελιών θα ικανοποιήσουν τους ουρανίσκους σας, ενώ οι λεπτές φέτες τυριού δίνουν μια ελαφριά πινελιά πολυτέλειας σε αυτό το απλό φαγητό. Είναι η τέλεια επιλογή για ένα ρομαντικό δείπνο για δύο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

100 γραμμάρια μπέικον σε λωρίδες ή ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
4 κουταλιές της σούπας έξτρα ξηρό βερμούτ
200 γρ φρέσκες ταλιατέλες
1 συσκευασία (210 g) φρέσκος αρακάς, με τον λοβό
1 κουταλάκι του γλυκού συμπυκνωμένο ζωμό κοτόπουλου
4 κουταλιές της σούπας κρεμ φρες
1 κουταλιά της σούπας εστραγκόν ψιλοκομμένο
1 μαρούλι, κομμένο σε φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μακριές φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Τηγανίζουμε το μπέικον στο λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι για 1 λεπτό. Ρίξτε το βερμούτ και αφήστε το να φουσκώσει. Εν τω μεταξύ, βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό να βράσει, προσθέστε τις φρέσκες ταλιατέλες και στη συνέχεια μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

ΒΗΜΑ 2
Ρίξτε μέσα τα μπιζέλια με το μπέικον και μετά ρίξτε 100 ml νερό, το ζωμό και την κρεμ φρες. Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το εστραγκόν, το μαρούλι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μαρούλι, αλλά να μην μαραθεί. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά όταν είναι έτοιμα, μετά τα προσθέτουμε στο τηγάνι και τα ανακινούμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!