Vegan Κουζίνα

Εύκολες vegan κρέπες

Εύκολες vegan κρέπες

Εξασκήστε την δεξιότητά σας για γύρισμα στο τηγάνισμα και δοκιμάστε την εύκολη συνταγή για vegan κρέπες. Αυτές οι απλές vegan τηγανίτες προσφέρουν μερικές απλές εναλλακτικές εκδοχές για να δημιουργήσετε ένα σωρό από γλυκές ή αλμυρές κρέπες, ιδανικές για ένα ελαφρύ δείπνο το καλοκαίρι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

125 γρ αλεύρι απλό
υποκατάστατο αυγού, ισοδύναμο με 1 ολόκληρο αυγό, αναμεμειγμένο με 2 κουταλιές της σούπας νερό
250 ml γάλα κάνναβης ή καρύδας
ηλιέλαιο ή ρυζέλαιο, για τηγάνισμα
φέτες πορτοκαλιού και σιρόπι αγαύης, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε μέσα το υποκατάστατο αυγού και το ένα τέταρτο από το γάλα.

ΒΗΜΑ 2
Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό σύρμα για να ανακατέψετε καλά το μείγμα και μετά ρίξτε μέσα και χτυπήστε ένα άλλο τέταρτο του γάλακτος. Μόλις δεν εξαφανιστούν τυχόν σβώλοι, ρίξτε και ανακατέψτε το υπόλοιπο γάλα. Αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Ανακατέψτε ξανά πριν το χρησιμοποιήσετε.

ΒΗΜΑ 3
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Όταν ζεσταθεί, ρίξτε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα στο τηγάνι και περιστρέψτε το γύρω-γύρω για να καλύψετε τη βάση – πρέπει να είναι μια λεπτή στρώση.

ΒΗΜΑ 4
Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει στον πάτο, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το μείγμα, ανακατεύοντας το μείγμα ανάμεσα στις τηγανίτες και προσθέτοντας περισσότερο λάδι στο τηγάνι όπως χρειάζεται.

ΒΗΜΑ 5
Σερβίρετε με μια φέτα πορτοκαλιού και λίγο σιρόπι αγαύης ή γέμιση της αρεσκείας σας. Αυτό το μείγμα διατηρείται για λίγες μέρες αν το φυλάξετε σκεπασμένο στο ψυγείο. Χτυπήστε το καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Καλή όρεξη!