Μια συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να μαγειρέψετε εύκολα και γρήγορα τηγανίτες με μανιτάρια και πάπια. Τα γευστικά και οικονομικά μανιτάρια έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας υπερτροφής – πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χαμηλή σε θερμίδες και πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Ο συνδυασμός μανιταριών και πάπιας είναι απλά υπέροχος!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές σάλτσα hoisin
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
200 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας σταφυλέλαιο, για το μαγείρεμα
1 πακέτο (περίπου 350 γραμμάρια) έτοιμο ψητό στήθος πάπιας, κομμένο σε λεπτές φέτες
12 τηγανίτες πάπιας, ζεσταμένες
2 αγγούρια, κομμένα σε λωρίδες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα hoisin και σάλτσα σόγιας μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε να επικαλυφθούν
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί
Βήμα 3
Προσθέτουμε το λάδι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το στήθος πάπιας και ανακατέψτε για 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί
Βήμα 4
Αλείφουμε τις ζεσταμένες τηγανίτες με την υπόλοιπη σάλτσα hoisin. Περιχύνουμε με μείγμα μανιταριών και πάπιας, αγγούρια και φρέσκα κρεμμυδάκια
Βήμα 5
Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε με έξτρα σάλτσα hoisin αν θέλουμε
Καλή όρεξη!