Τορτίγιες με ελληνική σαλάτα: Με αυτή την ελληνική συνταγή θα ετοιμάσετε μια εξαιρετική επιλογή για πρόχειρο και γρήγορο γεύμα ή δείπνο. Το χούμους, που χρησιμοποιείται εδώ, είναι μια κρεμώδης σαλάτα (αλοιφή), που συνοδεύει συνήθως ψωμάκια σάντουιτς, ή αραβικές πίτες τυλιγμένα με άλλα υλικά και συνήθως παρασκευάζεται με ταχίνι, ρεβίθια, λεμόνι, ελαιόλαδο και με διάφορα μπαχαρικά. Η ελληνική σαλάτα βέβαια, με ντομάτα, αγγουράκι, φέτα και ελιές, είναι όλα τα λεφτά!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1 κομμάτι αγγουριού (50 εκατοστά)
6 ελιές Καλαμών, προαιρετικά
2 πολύ μεγάλες μαλακές τορτίγιες
50 γραμμάρια τυρί φέτα
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας χούμους
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα, κόβουμε το αγγούρι σε μπαστουνάκια και κόβουμε και λιώνουμε τις ελιές (αν τις χρησιμοποιήσουμε).
Βήμα 2
Τώρα ζεσταίνουμε τις τορτίγιες. Εάν έχετε κουζίνα υγραερίου, βάλτε την καθεμία για 10 δευτερόλεπτα πάνω από την αναμμένη φωτιά, μετά αναποδογυρίστε την γρήγορα, χρησιμοποιώντας λαβίδες και θερμαίνετε την άλλη πλευρά για άλλα 8 δευτερόλεπτα περίπου. Οι τορτίγιες θα απανθρακωθούν ελαφρώς κατά τόπους, κάτι που προσθέτει μια φανταστική γεύση. Εάν δεν έχετε κουζίνα υγραερίου, ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά πριν ρίξετε γρήγορα μέσα τις τορτίγιες σας, μία κάθε φορά. Δεν χρειάζεται να έχετε λάδι στο τηγάνι.
Βήμα 3
Κάντε μια σειρά από ντομάτα, αγγούρι, φέτα και ελιές στο κέντρο κάθε ζεστής τορτίγιας. Τώρα απλώστε το χούμους γύρω από την κορυφή και τις πλευρές της τορτίγιας. Διπλώστε τα πλαϊνά για να κλείσουν τα υλικά και τυλίξτε σφιχτά για να φτιάξετε ένα μεγάλο κύλινδρο σαν πούρο. Κόψτε το στη μέση και φάτε με τα δάχτυλά σας.
Καλή όρεξη!