Αγγλική Κουζίνα

Τραγανό fish & chips

Τραγανό fish & chips

Τραγανό fish & chips: Μια κλασική βρετανική συνταγή για ένα πασίγνωστο και πολυαγαπημένο πιάτο. Γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό και λαχταριστό, αν προσθέστε ψίχα ψωμιού πάνκο, σάλτσα worcestershire και χρένο (η ρίζα φυτού ίδιας οικογένειας με το λάχανο, το κουνουπίδι, το ραπανάκι) Μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε με λευκά ψάρια όπως μπακαλιάρο ή μπακαλιάρο. Εύκολο και εξαιρετικό!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 φλιτζάνια κομμένες κατεψυγμένες πατάτες
4 φιλέτα σολομού (140 γραμμάρια το καθένα)
1 με 2 κουταλιές της σούπας παρασκευασμένο χρένο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού πάνκο
Σπρέι μαγειρικής

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια στρώση σε ένα ταψί. Ψήνουμε στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το σολομό σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο αλειμμένο με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε το χρένο, το τυρί, τη σάλτσα worcestershire, τη μουστάρδα και το αλάτι. Προσθέστε την ψίχα του ψωμιού πάνκο. Πιέστε το μείγμα πάνω στα φιλέτα του σολομού. Ψεκάστε από πάνω με μαγειρικό σπρέι.
Βήμα 3
Ψήστε το σολομό στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 8-10 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να αρχίσει να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Καλή όρεξη!