Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή της γαλλικής κουζίνας και ετοιμάστε πολύ γρήγορα και χωρίς πολλή προετοιμασία αυτό το υπέροχο, κολλώδες, γλυκό τσάτνεϊ με φρέσκο σύκο. Γίνεται ακόμη καλύτερο αν το κάνετε όταν τα σύκα όταν είναι στην εποχή τους. Μπορείτε να το συνδυάσετε μαζί με το πατέ και τα σπιτικά σας κράκερ ή το αγαπημένο σας τυρί. Ενα λαχταριστό συνοδευτικό που αξίζει να το δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
120 ml μηλόξυδο
300 γραμμάρια φρέσκα σύκα, ψιλοκομμένα
1 μήλο, καθαρισμένο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 1 ώρα, χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να γίνουν κολλώδη και πηχτά. Ρίξτε με ένα κουτάλι σε ένα καθαρό αεροστεγές βάζο. Ετοιμο!
Καλή όρεξη!