Vegan Κουζίνα

Vegan σαλάτα με μαύρα φασόλια και γλυκοπατάτα

Vegan σαλάτα με μαύρα φασόλια και γλυκοπατάτα

Δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική vegan σαλάτα! Είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό με φρέσκα υλικά, που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι ή μπορείτε να τα βρείτε πολύ εύκολα. Πολύ νόστιμη σαλάτα που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
χοντρό αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
1 κουτί (περίπου 400 γραμμάρια) μαύρα φασόλια
½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.

Βήμα 2
Απλώστε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί. Περιχύστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο πάνω από τις γλυκοπατάτες. Καρυκεύστε με κύμινο, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε τις γλυκοπατάτες και απλώστε τις ομοιόμορφα.

Βήμα 3
Ψήνετε στην κάτω σχάρα του προθερμασμένου φούρνου, μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες, για 25 με 35 λεπτά.

Βήμα 4
Χτυπήστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και χυμό λάιμ μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες, τα μαύρα φασόλια, το κρεμμύδι και τον κόλιαντρο. Ρίξτε απαλά ταψί.

Καλή όρεξη!