Το κέικ ρυζιού στον ατμό είναι μια πολύ εύκολη vegan συνταγή. Είναι ένα σπογγώδες, γλυκό και πανέμορφο vegan επιδόρπιο. Το κόστος των υλικών για την παρασκευή του είναι πολύ χαμηλό, ενώ μπορείτε να δώσετε εξαιρετική γεύση. Η λιχουδιά αυτή γίνεται εξαιρετικό γλυκό και για τα παιδιά.
Υλικά που θα χρειαστείτε
4 φλιτζάνια αλεύρι ρυζιού
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού άμυλο ταπιόκας
1 ½ κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
½ εκχύλισμα βανίλιας κουταλάκι του γλυκού
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι ρυζιού, το νερό, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το άμυλο ταπιόκας, τη μαγιά, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσουν. Καλύψτε με καπάκι. Αφήστε το κτύπημα να κατακάτσει έως ότου οι φυσαλίδες αέρα ανέβουν στην επιφάνεια, περίπου 2 ώρες. Ανακατέψτε καλά.
Βήμα 2
Λαδώστε τα καλούπια του κέικ με λάδι. Τοποθετήστε ένα ένθετο ατμού σε μια κατσαρόλα και γεμίστε με νερό ακριβώς κάτω από το κάτω μέρος. Τοποθετήστε τα καλούπια κέικ στην κορυφή και ρίξτε το κουρκούτι σε κάθε ένα, αφήνοντας 4,5 εκατοστά χώρο στην κορυφή για να ανέβει. Βράζουμε νερό. Καλύψτε και ατμίστε για περίπου 10 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 12