Δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική vegan σαλάτα! Είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό με φρέσκα υλικά, που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι ή μπορείτε να τα βρείτε πολύ εύκολα. Πολύ νόστιμη σαλάτα που γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
χοντρό αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
1 κουτί (περίπου 400 γραμμάρια) μαύρα φασόλια
½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Βήμα 2
Απλώστε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί. Περιχύστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο πάνω από τις γλυκοπατάτες. Καρυκεύστε με κύμινο, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε τις γλυκοπατάτες και απλώστε τις ομοιόμορφα.
Βήμα 3
Ψήνετε στην κάτω σχάρα του προθερμασμένου φούρνου, μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες, για 25 με 35 λεπτά.
Βήμα 4
Χτυπήστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και χυμό λάιμ μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες, τα μαύρα φασόλια, το κρεμμύδι και τον κόλιαντρο. Ρίξτε απαλά ταψί.
Καλή όρεξη!