Βίγκαν μπισκ πατάτας: Δείτε αυτή την συνταγή της βίγκαν κουζίνας για να κάνετε μια απολαυστική σούπα μπισκ. Η μπισκ είναι μια απαλή, κρεμώδης, πολύ εποχιακή σούπα με γαλλική προέλευση, η οποία συνήθως βασίζεται σε στραγγισμένο ζωμό από οστρακόδερμα. Επίσης, μπισκ ονομάζονται και οι κρεμώδεις σούπες που παρασκευάζονται από ψητά και αλεσμένα φρούτα και λαχανικά. Η εκδοχή αυτή με ζωμό λαχανικών και διάφορα λαχανικά είναι μια υπέροχη συνταγή για τους φίλους της vegan διατροφής!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού vegan ξύδι σαμπάνιας
Ροζ αλάτι ιμαλαΐων ή αλάτι κόσερ
1 μέτρια πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 2 φύλλα δάφνης
700 ml ζωμός λαχανικών
80 ml κρέμα χωρίς γαλακτοκομικά
Φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, για γαρνίρισμα
Λάδι τρούφας, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το ξύδι και ξύστε τα καφέ κομμάτια που κολλάνε στον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα. Πασπαλίζουμε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε τις πατάτες, τα φύλλα δάφνης και το ζωμό στην κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν μια βράση. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Αφήστε το μείγμα της πατάτας να κρυώσει για 5 λεπτά περίπου. Πετάξτε τα φύλλα δάφνης. Δουλεύοντας σε παρτίδες, αν χρειάζεται, μεταφέρετε τη σούπα στο μπλέντερ, γεμίζοντας μόνο μέχρι τη μέση. Βάλτε το καπάκι, αφήνοντας μια γωνία ανοιχτή. Καλύψτε το καπάκι με μια πετσέτα κουζίνας για να μην πιτσιλιστούν έξω και χτυπήστε τα όλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στραγγίστε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε την αν τη χρησιμοποιήσετε. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για να διατηρηθεί ζεστή μέχρι να είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Βήμα 3
Μοιράζουμε τη σούπα σε μέτρια μπολ, πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε με το λάδι τρούφας και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!