Vegan brownies με επικάλυψη μπισκότων: Ακολουθήστε τα βήματα αυτής της εξαιρετικά απλής συνταγής της vegan κουζίνας και ετοιμάστε αυτές τις απολαυστικές vegan λιχουδιές. Φτιάχνονται εύκολα και δεν χρειάζονται ακριβά υλικά – απλά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας. Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
265 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
245 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
110 ml φυτικό λάδι
1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
85 γραμμάρια γιαούρτι καρύδας χωρίς γαλακτοκομικά
150 γραμμάρια vegan μπισκότα της επιλογής σας, σπασμένα σε κομμάτια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα για μπράουνις 18 x 30 εκατοστών. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σε μια κανάτα ανακατεύουμε 125 ml νερό με τη βανίλια, το λάδι, το ξύδι και το γιαούρτι. Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και λειαίνουμε την κορυφή. Βυθίστε τα κομμάτια των βίγκαν μπισκότων στο κουρκούτι, αφήνοντας μερικά να τρυπώσουν στην κορυφή. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να πήξουν αλλά να είναι μαλακά στη μέση. Αφήνουμε να κρυώσουν στη φόρμα και μετά κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!