Ενα πολύ εντυπωσιακό και γευστικό επιδόρπιο με brownies με κεράσια και αμύγδαλα μας δίνει αυτή η καταπληκτική vegan συνταγή. Εντονα πλούσιο και αρωματικό, και ταυτόχρονα ελαφρύ και υγιεινό χωρίς γαλακτοκομικά και αυγά, αυτό το κέικ σοκολάτας θα σας χαρίσει μια υπέροχη χορτοφαγική απόλαυση.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
80 γραμμάρια vegan μαργαρίνη, συν επιπλέον για λίπανση
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος
120 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκοι καφέ
125 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70 γραμμάρια αμύγδαλο, αλεσμένο
50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γραμμάρια ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
70 γραμμάρια κεράσι γλασέ (πλυμένο και κομμένο στη μέση)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C. Λαδώνουμε και στρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα 20 εκ. με λαδόκολλα. Ανακατέψτε τον λιναρόσπορο με 6 κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε τον στην άκρη για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη σοκολάτα, τον καφέ και τη μαργαρίνη με 60 ml νερό σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι. Βάζουμε τη ζάχαρη στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χειρός χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή, διασφαλίζοντας ότι όλη η ζάχαρη έχει διαλυθεί καλά. Προσθέστε το μείγμα του λιναρόσπορου και το εκχύλισμα βανίλιας, τα κεράσια και μετά το μείγμα του αλευριού. Τώρα θα είναι πολύ πηχτό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε όλο το μείγμα με ένα κουτάλι στην ετοιμασμένη φόρμα. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στη μέση να βγαίνει καθαρή με υγρή ψίχα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στη φόρμα και μετά κόβουμε σε τετράγωνα. Μπορείτε να τα κρατήσετε σε αεροστεγές δοχείο και να τα καταναλώστε εντός 3 ημερών.
Καλή όρεξη!