Τα βίγκαν burgers με λαχανικά είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για όσους επιθυμούν να αποφύγουν την κατανάλωση κρέατος αλλά ξετρελαίνονται με τα burger! Αυτή η vegan συνταγή είναι απλή και εύκολη στην προετοιμασία, καθώς περιλαμβάνει λαχανικά όπως καρότο, ντομάτα, κρεμμύδι και σπανάκι, καθώς και πλούσια γεύση από αρωματικά μπαχαρικά και σάλτσες. Αυτό το βίγκαν burger είναι τέλειο για μια υγιεινή και γευστική επιλογή και μπορεί να σερβιριστεί με αγαπημένα σας τρόφιμα όπως ντομάτα, αγγούρι και μαρούλι.
Υλικά συνταγής
1 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κούπα ψιλοκομμένο καρότο
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κούπα σπανάκι, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές σούπας σπόροι λιναριού
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλιά της σούπας σόγια σάους
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας σκόνη καρυκευμάτων μπέικον
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
4 ψωμάκια burger, βίγκαν
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ντομάτα, το καρότο, το κρεμμύδι, το σπανάκι, το μαϊντανό και τους σπόρους λιναριού. Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου, τη σόγια σάους, την κέτσαπ, τη σκόνη καρυκευμάτων μπέικον, το αλεύρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 2
Πλάστε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια. Πατήστε τα ελαφρώς και τοποθετήστε τα πάνω σε ένα φύλλο λαδόχαρτου. Ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσά και τραγανά.
Βήμα 3
Κόψτε τα ψωμάκια burger στη μέση και ψήστε τα στο γκριλ ή σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, μέχρι να γίνουν χρυσά και τραγανά.
Αφαιρέστε τα μπιφτέκια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο.
Βήμα 4
Τοποθετήστε ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι burger και προσθέστε τις αγαπημένες σας λιχουδιές, όπως αγγούρι, ντομάτα και μαρούλι.
Το βίγκαν burger με λαχανικά είναι έτοιμο για σερβίρισμα! Απολαύστε το σαν μια υγιεινή και γευστική εναλλακτική στα παραδοσιακά burger!
Καλή όρεξη!