Vegan Κουζίνα

Vegan burritos

Vegan burritos

Vegan burritos: Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή της vegan κουζίνας και ετοιμάστε αυτά τα υπέροχα burritos τυλιγμένα με λαχανικά, ρύζι και μαύρα φασόλια chipotle. Ενα εύκολο στην προετοιμασία του, πολύ νόστιμο και θρεπτικό γεύμα. Ιδανικά για καθημερινό σνακ, αλλά και για οικογενειακές ή φιλικές συγκεντρώσεις.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 μεγάλες ή 8 μικρές πίτες τορτίγιας
2 μεγάλες χούφτες φύλλα σπανάκι, ψιλοκομμένα
1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
καυτερή σάλτσα, για σερβίρισμα
Για τα μαύρα φασόλια chipotle:
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουταλιά της σούπας πάστα chipotle
400 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
400 γραμμάρια μαύρα φασόλια, στραγγισμένα
1 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Για το ρύζι με λάιμ και κόκκινο κρεμμύδι:
250 γραμμάρια ρύζι ολικής αλέσεως, μαγειρεμένο και στραγγισμένο
1 λάιμ, χυμό
½ κόκκινο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια φουντούκια, χοντροκομμένα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Για να φτιάξετε τα φασόλια, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το σκόρδο για ένα λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύετε με την πάστα chipotle. Ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξουν, προσθέτουμε τα φασόλια και μαγειρεύουμε για λίγο (φροντίζουμε να σιγοβράσει το νερό) και μετά ρίχνουμε μέσα τον κόλιανδρο.

Βήμα 2
Εάν χρησιμοποιείτε κρύο μαγειρεμένο ρύζι, τότε ζεσταίνετε το, ανακατεύετε με το χυμό λάιμ, το κόκκινο κρεμμύδι και τα φουντούκια και αλατοπιπερώνετε καλά.

Βήμα 3
Απλώστε τις τορτίγιες και πασπαλίστε με λίγο σπανάκι, προσθέστε μερικές φέτες αβοκάντο και λίγο ρύζι και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα με τα φασόλια. Προσθέστε λίγη καυτερή σάλτσα, αν θέλετε. Τυλίξτε το κάτω μέρος προς τα πάνω και μετά διπλώστε τα πλαϊνά προς τα μέσα για να σταματήσετε να πέφτει η γέμιση καθώς τυλίγετε. Τυλίξτε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο, αν θέλετε, και κόψτε στη μέση. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!