Μια συνταγή της vegan διατροφής για να μαγειρέψετε hearts of palm (καρδιά φοίνικα) “σεβίτσε”. Το heart of palm είναι ένα λαχανικό που συλλέγεται από τον εσωτερικό πυρήνα και το αναπτυσσόμενο μπουμπούκι ορισμένων φοινικών, κυρίως της καρύδας, του juçara, του φοίνικα açaí, του palmetto και της ροδακινιάς. Σεβίτσε είναι μια μέθοδος μαγειρικής που χρησιμοποιεί την οξύτητα του χυμού των εσπεριδοειδών (ή χυμών φρούτων που έχουν υποστεί ζύμωση) προκειμένου να μαρινάρει κυρίως την σάρκα θαλασσινών ή ψαρικών. Ενα πιάτο πρωτότυπο , υγιεινό και νόστιμο, θα σας ενθουσιάσει σίγουρα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Δύο κονσέρβες heart of palm, στραγγισμένα και κομμένα σε κρίκους πάχους μισού εκατοστού
2 ντομάτες ρομά, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
1/2 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους μισού εκατοστού
1 πιπεριά χαλαπένιο, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
Ψιλοκομμένα φύλλα και κοτσάνια κόλιανδρου, συν περισσότερα φύλλα για γαρνίρισμα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 με 3 λάιμ, χυμό
1 με 2 λεμόνια, χυμωμένα
Αλάτι κόσερ και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Vegan τσιπς τορτίγιας ή κράκερ αλατιού, για σερβίρισμα
Vegan καυτερή σάλτσα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μέτριο μπολ βάλτε μαζί το heart of palm (καρδιά από φοίνικα), τις ντομάτες, το αγγούρι, τα κρεμμύδια, το αβοκάντο, την πιπεριά χαλαπένιο, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, τον χυμό λάιμ, τον χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι.
Βήμα 2
Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν, περίπου για 2 ώρες.
Βήμα 3
Γαρνίρετε με φύλλα κόλιανδρου και σερβίρετε με τσιπς τορτίγιας ή κράκερ αλατιού και καυτερή σάλτσα.
Καλή όρεξη!