Vegan κάρυ στιφάδο καρύδας: Δοκιμάστε αυτή την ιδιαίτερη συνταγή της vegan κουζίνας και μαγειρέψτε ένα εξαιρετικό πιάτο, γεμάτο από όλα σχεδόν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός σας. Επιλέξτε ένα γιαούρτι καρύδας με βακτήρια, χωρίς γαλακτοκομικά και εμπλουτισμένο με ασβέστιο και βιταμίνες. Ενα πλούσιο, υγιεινό, χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο, που θα σας εντυπωσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο, ή ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια (320 g), ψιλοκομμένα
20 γρ τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
320 γραμμάρια γλυκοπατάτες ή κολοκύθα, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
1 ξυλάκι κανέλας
2 κουτάκια (x 400 g) ψιλοκομμένες ντομάτες
2 κουταλάκια του γλυκού ζωμός λαχανικών σε σκόνη
1 συσκευασία (400 γρ) φασόλια
1 συσκευασία (400 γρ) μπαρμπουνοφάσουλα
175 γραμμάρια φασολάκια, κομμένα σε ίσα μήκη
120 γρ λάχανο, ψιλοκομμένο
175 γρ γιαούρτι καρύδας
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το τζίντζερ για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες ή την κολοκύθα και μαγειρέψτε μερικά λεπτά ακόμα. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ, το κύμινο και το ξυλάκι κανέλας και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, δύο ποτήρια νερό και τον ζωμό λαχανικών σε σκόνη. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
ΒΗΜΑ 2
Μόλις πάρουν μια βράση, ρίχνουμε μέσα όλα τα φασόλια. Αφήνουμε να σιγοβράσουν και μαγειρεύουμε, χωρίς καπάκι, για 15 λεπτά. Προσθέστε το λάχανο και το γιαούρτι καρύδας και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και μετά σερβίρουμε το μισό στιφάδο αμέσως, αφήνοντας το υπόλοιπο μισό να κρυώσει για αργότερα (αν ακολουθείτε το vegan Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής). Μόλις κρυώσει, το υπόλοιπο στιφάδο θα διατηρηθεί για έως και μια μέρα. Ζεσταίνουμε ξανά σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι σιγοβράσουν.
Καλή όρεξη!