Vegan κέικ κολοκυθιού: Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της vegan κουζίνας και απολαύστε άφοβα αυτό το υπέροχο vegan κέικ με κολοκυθάκια εμπλουτισμένα και αρωματισμένα με αμύγδαλα και λεμόνι και στολισμένα με ένα λαχταριστό γλάσο. Ιδανικό για να συνοδεύσετε τον πρωινό σας καφέ ή το απογευματινό σας τσάι. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
80 γραμμάρια vegan βούτυρο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για το ταψί
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 2 λεμόνια και χυμό από 1
100ml φυτικό γάλα (όπως γάλα βρώμης)
100 γραμμάρια αμύγδαλα, αλεσμένα
175 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
175 γραμμάρια κολοκυθάκια, χοντροτριμμένα
Για το γλάσο:
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε μια φόρμα 900 γραμμαρίων. Χτυπήστε μαζί το vegan βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και χτυπάμε σιγά σιγά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μαζί με το τριμμένο κολοκυθάκι και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα πηχτό κουρκούτι. Ρίξτε με κουτάλι το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και ισιώστε το πάνω μέρος. Ψήνουμε για 55-60 λεπτά μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στη μέση. Μεταφέρουμε το ταψί σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 2
Για να φτιάξετε το γλάσο, κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού αν χρειάζεται, ½ κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή. Βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα και το περιχύνουμε με το γλάσο, αφήνοντάς το να στάξει από τις πλευρές. Αφήνουμε να δέσει για 20-30 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!