Δοκιμάστε να ψήσετε μια vegan εκδοχή του κέικ λεμονιού. Ενα νόστιμο και εντυπωσιακό επιδόρπιο, ελαφρύ και ζουμερό, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα και καταναλώνεται ακόμη γρηγορότερα! Γίνεται επίσης τέλειο, αν αντικαταστήσετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με εναλλακτικές λύσεις χωρίς γλουτένη. Απλά απολαυστικό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 ml φυτικό λάδι, συν έξτρα για το ταψί
275 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 λεμόνι, ξύσμα, 1/2 χυμό
Για το γλάσο:
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
½ λεμόνι, χυμό
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ. Προσθέστε το λάδι, το χυμό λεμονιού και 170 ml κρύο νερό και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Ρίξτε το μείγμα σε μία φόρμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Αφήστε το στη φόρμα να κρυώσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια βγάλτε το από τη φόρμα και μεταφέρετε το κέικ σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 3
Για το γλάσο κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με αρκετό χυμό λεμονιού ώστε να γίνει ένα γλάσο αρκετά πηχτό για να το περιχύνουμε πάνω στο κέικ (αν το γλάσο το κάνετε πολύ λεπτό, απλά θα τρέξει από το κέικ). Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!