Vegan μηλόπιτα: Χρησιμοποιείστε αυτή την απλή συνταγή της vegan κουζίνας και φτιάξτε εύκολα και διασκεδαστικά ένα καταπληκτικό γλυκό. Γεμίστε την φόρμα του κέικ σας με μια εύκολη ζύμη, μήλα και αμύγδαλα και ψήστε την .Τόσο απλά! Είναι μια ιδανική απόλαυση για όποιον ακολουθεί vegan διατροφή ή μια δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά, αλλά και για όλους γενικά είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό για το καφέ ή το απογευματινό τσάι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
150 γραμμάρια φυτικό βούτυρο, λιωμένο, συν έξτρα για τη φόρμα
300 ml γάλα βρώμης
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, συν 1 κουταλιά της σούπας για το πασπάλισμα των μήλων
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
300 γραμμάρια μήλα, καθαρισμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2 εκατοστών
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χρησιμοποιήστε το φυτικό βούτυρο για να βουτυρώσετε μια φόρμα για κέικ βάθους 20 εκατοστών και στρώστε με λαδόκολλα. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Ρίχνουμε το γάλα βρώμης σε μια κανάτα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, τις ζάχαρες και το μπέικιν πάουντερ, μετά ρίχνετε το παχύρρευστο μείγμα γάλακτος βρώμης και το εκχύλισμα αμυγδάλου και μετά προσθέτετε το βούτυρο και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Χτυπήστε τα όλα μαζί χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα. Ρίξτε τα μήλα σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ, πασπαλίστε με την επιπλέον 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατέψτε τα καλά για να καλυφθούν. Ρίξτε τα μήλα μέσα στη ζύμη του κέικ χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα με μια κουτάλα στην προετοιμασμένη φόρμα και πασπαλίστε από πάνω τα αμύγδαλα.
Βήμα 3
Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 1 ώρα-1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να σφίξει. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά στο ταψί. Σερβίρετέ την ζεστή ή απλώστε τη σε σχάρα και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει, διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο για έως και τρεις ημέρες.
Καλή όρεξη!