Μια ευρηματική και δημιουργική συνταγή της βίγκαν κουζίνας, για να ετοιμάσετε βίγκαν μπάρες ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων. Επιλέξτε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα σε αυτή την ευέλικτη συνταγή για μπάρες χωρίς γαλακτοκομικά ή πειραματιστείτε αλλάζοντας τα υλικά, ανάλογα με την δημιουργική σας έμπνευση!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
140 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
140 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι
175 γραμμάρια βρώμη
75 γραμμάρια ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
75 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα (όπως σταφίδες, αποξηραμένα κράνμπερι, ψιλοκομμένα βερίκοκα)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το φυτικό βούτυρο (χωρίς γαλακτοκομικά), τη ζάχαρη και το σιρόπι σε μέτρια φωτιά. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη βρώμη, τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα. Μεταφέρετέ τα στο ταψί, τακτοποιώντας το μείγμα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Βήμα 3
Ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανά γύρω από τις άκρες. Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί πριν το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο για έως και τρεις ημέρες. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!