Vegan Κουζίνα

Vegan πουτίγκα με ραβέντι και κρέμα σόγιας

Vegan πουτίγκα με ραβέντι και κρέμα σόγιας

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της vegan κουζίνας και χρησιμοποιήστε έξυπνα υποκατάστατα σε αυτή την φρουτώδη πουτίγκα, χωρίς γαλακτοκομικά, με ραβέντι και κρέμα σόγιας. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε και κάποιους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, για μια πιο κρεμώδη υφή και πλούσιο άρωμα. Σερβίρετέ την ως ελαφρύ γεύμα ή ως συνοδευτικό πιάτο. Απολαύστε την!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

250 γρ ραβέντι, κομμένο σε λωρίδες 2,5 εκ.
275 γρ ψιλή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας
250 γραμμάρια vegan μαργαρίνη, συν επιπλέον για άλειμμα
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος
150 γραμμάρια κρέμα σόγιας, συν επιπλέον για σερβίρισμα (προαιρετικά)
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
130 γρ σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C και βάζουμε το ραβέντι σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε από πάνω 25 γραμμάρια από τη ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε την πάστα βανίλιας, ανακινούμε το ταψί και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε τα υγρά από το ταψί και αφήνουμε το ραβέντι να κρυώσει.

ΒΗΜΑ 2

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170C. Λαδώνουμε και στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα για κέικ 25 x 20 εκ. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με 6 κουταλιές της σούπας νερό και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη, τα 100 γραμμάρια της κρέμας σόγιας, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας και την υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις ενωθούν καλά και γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα, προσθέστε τη σάλτσα μήλου και το μείγμα του λιναρόσπορου.

ΒΗΜΑ 4

Βάζουμε το ένα τρίτο του μείγματος στο ταψί και από πάνω το ένα τρίτο από το ραβέντι. Επαναλάβετε άλλες δύο φορές, στη συνέχεια, βάλτε τα κουταλάκια του γλυκού από την υπόλοιπη κρέμα σόγιας στην κορυφή.

ΒΗΜΑ 5

Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά, στη συνέχεια σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τη βάζετε στη μέση. Σερβίρετε ζεστή ως πουτίγκα με κρέμα σόγιας, αν θέλετε. Ή αφήστε τη να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε την ως κέικ.

Καλή όρεξη!